Ünnepi étkek - Chuck Williams - Joyce Goldstein

Only 1 left

Normál ár: 5 990 Ft

Kedvezményes ár 4 200 Ft

Elérhetőség: Készleten

    • Reward Points Vásárolja meg a terméket és 42 hűségpontot kap
    • Csak regisztrált vásárlók részére

Gyors áttekintés

Romantikus vacsora kettesben, tavaszi villásreggeli, ünnepi svédasztal, koktélparti, szüreti ebéd, chanukkaesti büfé, karácsonyi vendéglátás, szilveszteri vacsora, újévi reggeli... Mind különleges eseményei az évnek, különleges étkekkel. E könyv nemcsak a nemzetközi hírű séfek finoman megkomponált menüsorait "tálalja" az ünnepi alkalmakra, de a vendégvárás apró trükkjeibe és titkaiba is beavat.

Részletek

Ki ne szeretné emlékezetesebbé tenni az ünnepi ebédeket, vacsorákat? Ha végiglapozzuk ezt a könyvet, nem is kell sokáig törni a fejünket. Mert ha például szüretkor pikánsan fűszerezett, egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással, vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással, s befejezésül, megkoronázva a lakomát, csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal, egészen biztos, hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos, mozzarellás szendvicset és gyömbéres, narancsos madeleine-t, míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval, hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost.

 

A szerző, Joyce Goldstein híres séf és tanár, ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának, és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos, színes fotók szemléltetik. Chuck Williams az ünnepi összejövetelek zökkenőmentes megszervezéséhez szolgál számos jó tanáccsal, a vendégek meghívásától, az italválaszték összeállításától kezdve egészen addig, hogy mely ételek készíthetők el előre. Külön fejezeteket szentel az alaprecepteknek, a húsok sütésének, darabolásának, szeletelésének. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a terítés, a szalvétahajtogatás és a világos asztaldíszítés rejtelmeibe, illusztrált szójegyzékben ismerteti a főzéssel, sütéssel kapcsolatos fogalmakat és ügyes fortélyokat.

Részletes termékadatok

Kiadó Geopen
Szerző Chuck Williams, Joyce Goldstein
Megjelenés 2004
Nyelv magyar
Kötésmód cérnafűzött, keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám 192
Méret (mm) 245x270x21

Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register