Otthoni patkányirtás: tippek és tanácsok

Otthoni patkányirtás: tippek és tanácsok
Otthoni patkányirtás: tippek és tanácsok

Mindenki megérdemel egy rágcsálómentes otthont. De sajnos különböző kártevők gyakran húzzák keresztbe a számításainkat megjelenésükkel. A patkányok például az emberek hajnala óta velünk lévő kártevők. Befészkelik magukat a résekbe, elrágják a vezetékeket és számos betegséget is terjesztenek, köztük az amőbiázist, a szalmonellózist és a bubópestist. Ezek sajnos olyan betegségek, ha nem kezeljük őket, akkor súlyos károsodásokhoz és akár halálhoz is vezethetnek. Ez az oka annak, hogy hatékony módszerre van szükségünk a patkányok elpusztításához otthonunkban.

Bár általában nem javasolt, hogy a patkányirtás munkájához saját magunk kezdjünk hozzá, ha mégis úgy gondoljuk, hogy mi szeretnénk elvégezni a rágcsálóirtás feladatát otthonunkban, akkor van ehhez néhány jó tipp.

1. Borsmenta. A patkányoknak nagyon kifejlett szaglásuk van. Nekünk, embereknek, a borsmenta nagyon jó és friss illatú, viszont a patkányok kifejezetten érzékenyek rá. Tegyünk 25-30 csepp borsmenta illóolajat egy vattakorongra, és helyezzük olyan helyre, ahol a patkányok általában előfordulnak. A borsmenta a patkányok tüdejébe kerülve összezsugorítja a rágcsálók tüdjét, megölve ezzel őket.

2. Molygolyók. Molygombócokat vásárolhatunk a közelben lévő áruházakban. Érdemes ezeket olyan helyre tenni, ahol patkányok találhatók.

3. Ammónia. Ez a tisztítószerként ismert, de méregként is ható vegyület teljesen alkalmas patkányirtás és egérirtás elvégzésére. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy tálban összekeverünk 2-2 és fél csésze ammóniát, 100-200 ml vizet és 2-3 kanál mosószert. Ezután tegyük olyan helyre, ahol általában patkányok láthatók. Az ammónia szaga nagyon csípős, annyira, hogy azonnal elpusztítja a rágcsálókat.

4. Hagyma. Egy másik mérgező patkányriasztó a hagyma. Csakúgy, mint a fekete bors, az illata nagyon ártalmas az egerekre és a patkányokra, ami halálhoz vezethet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy felszeleteljük a hagymát, és oda tegyük, ahol egerek és patkányok találhatók. Ne felejtsük el azonban minden nap cserélni a hagymát, mert gyorsan elrohad levegőn hagyva.

+1 Patkányirtás vadászgörénnyel: ugyan nem feltétlenül otthoni megoldás, viszont nagyon hatékony megoldás a patkányok ellen. A kisebb kolóniákat akár egy nap alatt, a nagyobbakat néhány nap alatt tudja kiírtani egy vadászgörény.