SEO nulláról indulva – mi legyen az első lépés?

SEO nulláról indulva - mi legyen az első lépés?

A keresőoptimalizálás célja, hogy a Google (és más keresőmotorok) által használt algoritmusok megismerésével és szempontjaik figyelembevételével úgy fejlesszük weboldalunkat, hogy azt a keresőmotor számunkra releváns lekérdezés indításakor a találati oldalon előkelő helyen jelenítse meg a látogató számára. Egészen röviden: legyünk láthatóak az interneten. A keresőoptimalizálás éri el azt, hogy valaki rákattintson egy linkre, ami után megnyílik weboldalunk.

A keresőoptimalizálás, vagy elterjedt rövidebb nevén, ami a kifejezés angol kezdőbetűiből tevődik össze, SEO legfőbb eszközei a kulcsszókutatáson alapuló tartalomkészítés és a weboldal elismertségét és beágyazottságának mértékét növelő linképítés. Mi az a kulcsszókutatás, pláne a linképítés és mindez hogyan felel meg számunkra ismeretlen algoritmusoknak? Nem lehetetlen viszonylag gyorsan megérteni és kiismerni az alapokat, lássuk hogyan.

A SEOzseni tuti összefoglalót készített a legfontosabbakról. Miközben érthetővé teszi az elméleti hátteret, konkrét módszereket és eszközöket is kínál azok megvalósítására. Ugyanitt találhatunk egy értelmező szótárat is, ahol a szakkifejezések és általánosan használt angol szavak jelentésének tisztázása történik meg. Ha nem szeretnénk mindent egyetlen dózisban megkapni és a honlapon sem szeretnénk magunk keresgélni, akkor van lehetőségünk 30 napos online tanfolyamra jelentkezni, ahol naponta kapunk befogadható mennyiségű, de kellően tömény és hasznos információkat a SEO-ról.

A fentiek nem kerülnek semmibe, ingyenesek. A SEO alapjait külön szolgáltató nélkül saját magunk is elkezdhetjük és láthatjuk eredményeit. Nem is az a néhány apró változtatás számít igazán, amit a tanultak alapján megteszünk és még csak nem is valamilyen (amúgy hasznos) modul: szemléletünk fog megváltozni a weboldalak tartalma és a keresőmotorok működése kapcsán. Ez az új szemlélet fogja lehetővé tenni azt, hogy megértsük az internet működését a felhasználói oldalnál mélyebben is és így saját magunk előnyére tudjuk kihasználni annak szabályszerűségeit.