Tizenkét érv az ásványvíz fogyasztás mellett

Tizankét érv az ásványvíz fogyasztás mellett
Tizankét érv az ásványvíz fogyasztás mellett

Bubis, mentes, kicsit bubis, extra szénsavas, desztillált… hogyan létezhet olyan sokféle típus az olyan egyszerű dolgokból, mint az ásványvíz? Az ásványvíz minősége és jellege legtöbbször a benne található elemektől függ.

Mi az ásványvíz?

Az ásványvíz védett, földalatti forrásból származó víz, amely 250 milliomod (ppm) oldott szilárd anyagot tartalmaz. Minden, amiben ennél kevesebb, azonos eredetű, forrásvíz minőség alá esik. Logikus, hogy az oldott szilárd anyagok ebben az esetben ásványi anyagok, például kalcium, cink, magnézium, szilícium-dioxid, nátrium és kén.

A vizet évszázadok óta csodálják számos egészségügyi előnye miatt. Olyannyira, hogy emberek és közösségek jellemzően nagy távolságokat tettek meg azért, hogy egyes ritkaság számba menő vizekből igyanak és fürödjenekn. Az utóbbi évtizedekre jellemző, hogy mostmát nem mi vagyunk az ásványvíz nyomában, hanem az ásványvíz jön házhoz. Rengeteg kérdés szokott felmerülni az ásványvíz fogyasztásának előnyeiről, mert a valóság az, hogy többféle okból kifolyóan is megéri ásványvizet fogyasztani. A természetben előforduló ásványi anyagok bőséges jelenléte jellegzetes ízt biztosít a különböző ásványvíz márkák termékei számára, a szupermarketek polcain találunk olyan vizeket, amik inkább lugosabbak és olyat is, melyek kalciumban és nátriumban gazdagok. Szerencsére az ásványvízben nincs kalória, így bármely diéta tökéletes kiegészítője és még a méregtelenítés egyik legnagyobb támogatója is lehet az ásványvíz. De mik is az ásványvíz fogyasztás legnagyobb előnyei?

1. A természetben előforduló ásványi anyagok bőséges jelenléte jellegzetes ízt biztosít.

2. Kimutatták, hogy a megnövekedett magnéziumszint csökkenti a vérnyomást azoknál, akik minden nap mérsékelt mennyiségű ásványvizet isznak.

3. Az ásványvíz fogyasztása egy egyszerű módja annak, hogy növelje a naponta elfogyasztott ásványi anyagok és tápanyagok értékét.

4. Az ásványvízben nincs kalória.

5. Az ásványvíz habzó változatait a szervezet számára optimális pH-értéken palackozzák a nátrium-hidrogén-karbonát jelenlétének köszönhetően.

6. Kimutatták, hogy a megnövekedett magnéziumszint csökkenti a vérnyomást azoknál, akik mindennap magnéziummal dúsított ásványvizet isznak.

7. Az ásványvízben található magnézium és kálcium a fokozott folyadék fogyasztás mellett segíthet a vesekőképződés csökkentésében.

8. A szénsavas ásványvíz telítettség érzését adja. Általában ez rövid ideig tart, de elég hosszú ahhoz, hogy kihagyjunk egy snacket.

9. A nőknél a több kálcium fogyasztása erősebb csontokhoz vezet.

10. A szulfátok fokozhatják az anyagcserét, és a legtöbb ásványvízben megtalálhatók.

11. Az ásványvizek kiváló kálium források, ami javítja a memóriát és az éberséget.

12. Gyulladáscsökkentő, és segíthet elnyomni az ízületek duzzanatát.

A szénsavas ásványvíz a szénsavas üdítők kiváló alternatívája, és ugródeszkát jelent azoknak, akik megpróbálnak leszokni a cukros üdítőkről. Az ásványvíz ivásnak számos előnye van, de azt, hogy milyen típusú vizet választasz, az határozza meg, hogy melyik ízlik nekünk a legjobban.